Despre blot.im

În paralele cu alegerea platformei blot.im , am hotărât să nu îmi mai reînnoiesc contractul de hosting cu Namebox (deși nu am nimic de reproșat furnizorului de hosting din punct de vedere al serviciilor de oferite, calitativ și preț).

Nu (mai) am nevoie de serviciile specifice shared-hosting (cPanel și toată bucătăria), mailul e asigurat de Google, mai este și Twitter și cam atât.

Totuși, pentru a putea folosi numele meu de domeniu (roberto.ro) cu platforma Blot, a trebuit să creez o înregistrare DNS tip A și în paralel să îmi actualizez nameserver-ele în baza de date RoTLD.

Cum RoTLD nu oferă DNS-uri și cum nici Blot nu face asta, nefiind un serviciu de hosting în sensul clasic, am ales să mă folosesc de serviciile CloudFlare. Astfel, voi folosi cele două DNS-uri CloudFlare și nu voi opta și pentru soluția cloud; vezi paranteza de mai jos.

Serviciul blot.im fiind găzduit de Amazon CloudFront, iar eu folosind pentru DNS-uri CloudFlare, am avut posibilitatea folosirii inclusiv a serverelor cloud ale CloudFlare, care urmau să se sincronizeze cu serverele cloud ale Amazon CloudFront. Desigur, pentru a reduce latența și timpii de încărcare, nu am ales cloud (CloudFlare) la cloud (Blot / CloudFront) la cloud (Dropbox / CloudFront). Ar fi fost interesant, nu?

Deci în acest moment, situl meu este generat static pe baza unei aplicații Dropbox și găzduit în cloud de Amazon, folosind nameserver-ele CloudFlare.

Desigur, vor mai urma și alte articole despre Blot.

Update

Chiar dacă am ales să îmi folosesc numele propriu de domeniu, platforma îmi ține activ și sincronizat și subdomeniul inițial - roberto.blot.im ;)Folosesc Blot
Renunț la XFCE