SEARCH   RSS

Arhiva

2021

01 Jan Improve Blot SEO with Metadata
Using custom metadata, it is possible to improve SEO for Blot posts. We will improve our posts SEO by focusing on meta description, canonical links and Open Graph tags.2019

22 Dec Arșivi

06 Jan Apă sfințită la PET
Boboteaza, sărbătoarea favorită a producătorilor de pet-uri.2018

25 Jul Agentul termic Dorel
După ce a dispărut materia cenușie, se fură ce a mai rămas - bitum, ciment, lemn, fier.

24 Jul The Hollowing out effect
Simțim pe pielea noastră efectul deprofesionalizării în administrația publică (dar și în mediul privat). Nu mai suntem în stare să înlocuim o țeavă, să asfaltăm un drum, să construim un pod, să prelevăm sânge sau chiar să schimbăm un bec.2016

16 Jun Hackintosh, let's hack an Apple
Am trecut pe Hackintosh.

20 Feb SPIT Constanța a crescut impozitele
Crește impozitul propriu zis cât și taxa de habitat, datorate faptului că respir zilnic în aerul plin de praf și mă mișc în aglomerația din Constanța.

01 Jan Revista Linux OpenIT
A apărut, preț de 3 numere, o revistă electronică liberă ca berea cu lămâie, pompos intitulată de niște entuziaști OpenIT.2015

31 Dec Problemele Linux
Dincolo de numeroasele probleme, Linux este o provocare, un mod deosebit de a învăța și experimenta.

30 Dec Colindătorii de culoare (hindustanezi)
Sunt sătul de hoardele de minoritari hinduși, care bat tobele și fluieră aiurea prin oraș, în spiritul păstrării tradițiilor.

29 Dec Anatomie articol blot.im
Un articol *Blot* poate fi scris foarte ușor, în format text. Cunoașterea sintaxei unui dialect markdown va îmbunătăți considerabil productivitatea, fiindcă acesta este mult mai ușor de învățat și mult mai practic.

28 Dec Localizare Antergos Cnchi
Cnchi este programul de instalare al Antergos. Acum tradus 100% și în limba română.

26 Dec Renunț la XFCE
XFCE este un deja un compromis UI neplăcut, găsindu-se laolaltă aplicații gtk3, gtk3 și gtk3/csd (inclusiv aplicații ce folosesc headebars).

25 Dec Am ales platforma blot.im
Situl meu este generat static pe baza unei aplicații Dropbox și găzduit în cloud de Amazon, folosind nameservere CloudFlare.

01 Dec Folosesc Blot
În 5 minute devii fericitul utilizator Blot și primești un subdomeniu username.blot.im dacă plătești cei 20 dolari și dacă ai un cont Dropbox.

02 Nov Catedrala mântuirii banilor
Cu fiecare zi ce trece, mă simt tot mai mântuit iar banii tot mai îngropați.

16 Sep Viktor Orban, constructor de ziduri
Domnilor maghiari, tăiați gardul și deschideți calea refugiaților!

17 Jun Scurtături tastatură în XFCE
Interfețele desktop și managerele de ferestre suportă combinații de taste pentru apelarea unor aplicații sau realizarea unor anumite sarcini iar XFCE nu este cu nimic mai prejos.

06 Jun Fitonutrienții
Alături de vitamine și minerale, fitonutrienții formează micronutrienții, elemente care alături de proteine, grăsimi și glucide sunt necesare pentru supraviețuirea pe termen mediu și lung și protejarea funcțiilor organismului.

04 Jun Recomand XFCE
XFCE a evoluat foarte mult în ultimii 3 ani, ținând pasul cu tehnologia în paralel cu mulțumirea utilizatorilor finali. Ușor, rapid, plăcut ochiului și ușor de utilizat. Consider că scopul este atins, de aceea recomand XFCE.

25 Jan Francul elvețian și problema dolarului
Francul elvețian înseamnă 75000 persoane cu credite și o expunere de 2 mld. euro. Dolarul american înseamnă 13 mld. euro anual importuri.2014

13 Oct Antena 3, the smelly station
Antena va fi mereu aproape, dar niciodată prima.2013

10 Sep Blog generat static
Generatorul static știe câteva lucruri pe care le face bine și foarte repede, pe când Wordpress știe multe lucruri pe care le face încet și bine. Un script aplică anumite modele de pagină, îmbogățite cu stiluri CSS peste conținut, generând un site HTML complet trimis serverului web.

15 Aug Despre accize
Accizele sunt o taxă de penalizare a consumatorilor, cu unicul scop, într-o țară bananieră ca România, de completare a veniturilor bugetare. Statul român trăiește din impozitarea și supraimpozitarea tuturor consumatorilor.2011

05 Feb Democrație, Cola și Hamburgeri
Recentele evenimentele din nordul Africii și Orientul Mijlociu trezesc brusc în mintea occidentalilor compasiunea față de nevoia de libertate și democrație pentru multe popoare.2008

03 Feb Comunități Linux
Am dedicat în ultimii ani ore preţioase fenomenului Linux. Am făcut cunoştiinţă cu forumurile şi comunităţile Linux în 2002, prin intermediul linux.ro, primul forum serios dedicat fenomenului, un loc accesibil şi începătorilor ca mine, în comparaţie cu elitistele liste rlug.2007

07 Nov Vizită la Romexpo Indagra
Manifestările organizate de Romexpo devin extrem de prohibitive şi fără urmări financiare spectaculoase. Iar ţinuta balcanică îmbracă totul.

06 Nov KDEmod - Do You Have Your Own Modded KDE ?
KDEmod is a modular and tweaked version of the K Desktop Environment that has been optimised for ArchLinux. A few thoughts from Jan Mette and Johannes Schriewer.

26 Oct Zece motive pentru care ești ca o prostituată

17 Sep Atac DDoS asupra Distrowatch

08 Sep Screenshot KDEmod pe Acer Travelmate

17 Aug Kopete și Webcam Acer Travelmate
Kopete este un client IM (instant messaging) pentru KDE linux, care știe să lucreze și cu webcam-ul Acer Orbicam.

13 Aug Consum Memorie Archlinux
Mă întreba cineva cam câtă memorie consumă Arch, deoarece distribuţia ce o folosea deja îi mânca un ameninţator 900 MB cu multe aplicaţii pornite. Ei bine, am pornit câteva aplicaţii uzuale şi am făcut un screenshot. În total, 251 MB consumaţi.

10 Aug Streamtuner
Streamtuner se dorește a fi o interfață între marea majoritate a colecțiilor de posturi radio online și player-ul audio local. Este aproape un program independent și nicidecum un plugin; orice material sonor găsit, va fi ascultat va fi oferit prin intermediul unui player audio.

08 Aug O Primăvară de Neuitat
Acestea sunt evenimentele petrecute, evenimentele programate, proiectele vii şi cunoscute. Pe lângă acestea, poate chiar acum a mai fost pus la cale un LinuxFest, iar una din distribuţiile de mai sus mai primeşte o facilitate sau mai rezolvă un bug. Şi nu asta ne dorim cu toţii?

07 Aug Medit
Am căutat mult timp un editor text care să aibă o interfaţă intuitiva precum evidenţierea sintaxei pentru cele mai cunoscute limbaje de programare sau scripting. Am găsit medit, independent de Gnome sau KDE, un editor text înzestrat cu multe facilităţi.

06 Aug Narcomanii (Ignorarea Opensource)
Atâta timp cât statul român ignoră solutiile opensource, ba chiar încurajeaza produsele software ce costă foarte mult, deşi în cele mai multe cazuri există alternative gratuite şi la fel de bune, nu putem cere nimic firmelor private, angajaţilor acestora sau persoanelor de bună credință.

06 Aug Linux - Call to Arms
Apostolii pinguinului prin spatiul .ro s-au retras aproape toţi. Nu atrăgând un grup de privilegiaţi, cărora să le împărtăşească tainele lui Linus, Morton, Cox sau Stallmann. Nu spre prelegeri publice, găzduite în spaţiul academic. Apostolii au întors spatele pinguinului.

31 Jul Archinux pe Acer Travelmate 5310
M-am apucat de instalat Archlinux pe laptop. Cum Arch înseamnă configurări la greu dar şi deplină libertate, am purces. Deocamdată, am ajuns cu maşina la stadiul în care merge, fără fineţuri sau optimizări.

08 Jul Cerințe Linux pentru Acer Travelmate 5310
Am testat câteva distribuţii pe Acer Travelmate, pentru a mă asigura că voi profita cât mai mult din facilităţile oferite. Astfel, a fost o listă de necesităţi ce trebuia îndeplinită de distribuţia aleasă.

01 Jul Acer Travelmate 5310
Acer Travelmate 5310, un laptop ieftin, compatibil cu Linux, noul meu portabil.

15 May Gods of War
Părţile melodioase, heavy-metal-ul, virtuozitatea chitariștilor şi sunetul clasic, emblematic Manowar ne încântă şi pe acest album. Wagner, cântecul Nibelungilor, Odin și Valhalla.

12 May Nacho Libre
Nacho Libre - un film hazliu, ce aduce în prim plan frumuseţea Anei de la Reguera şi talentul în comedie a lui Jack Black.

05 May Sublime
Nu este nimic sublim în acest film - poate doar pe alocuri coloana sonoră cât şi imaginea. În rest un film dark horror.

03 May Word Of Sleepers
Un album ce merită ascultat. Se cer nişte boxe bunicele.

02 May Idiocracy
Mike Judge ne aduce un film ce merită văzut, fiindcă sigur măcar veţi râde.

02 May The Girl Next Door
Un film cu Elisha Cuthbert. Uitaţi-vă la film doar dacă aveţi ceva pentru Elisha.

02 May Eurotrip
O comedie cu tineri şi pentru tineri. Filmul merită văzută doar în timp ce faceţi şi altceva.

01 May Primul mesaj Wordpress
După ce vreo 5 săptămâni în care am folosit sBlog ca platforma blog, am decis să trec pe Wordpress.
Tags

Găsește mai ușor însemnări neinteresante folosind filtrarea după 'tags'. Poate am exagerat folosind:

auzite  bani  blm  blot  bor  ct  dofollow  eng  fun  gadgets  hackintosh  linux  macOS  nutriție  opinii  tv  văzute  web