SEARCH   RSS

Distrowatch.org este victima unui atac DDoS

17 Sep 2007

Serverul principal Green Bay - Distrowatch este down de cel puţin o zi. Se pare că este victima unui puternic atac DDoS. Din fericire, mirror-urile din Praga sau Timişoara ţin site-ul up, cu toate informaţiile existente până vineri seara, 14.09.07, inclusiv. Probabil în scurt timp Distrowatch va fi din nou up, urmând să îşi servească cititorii.

De pe Distrowatch aflăm că după luni multe (mai precis foarte multe), PCLinuxOS a detronat Ubuntu potrivit indicatorului HpD (hits per day); asta înseamnă că numărul celor care se interesează de PCLinuxOS într-o zi prin click-uri depăşeşte pe cel al curioşilor Ubuntu.

Această tendinţă va exista cel puţin până la lansarea noului Ubuntu 7.10, când lucrurile vor reveni la normal ;), PCLinuxOS neavând anunţată o altă lansare pentru acest an. Şi foarte probabil, prin octombrie se vor ridica şi Mandriva, OpenSuse şi Fedora, odată cu noile lansări. Întrebarea este dacă PCLinuxOS va mai fi pe podium la începutul anului viitor. Pariez că nu.

Unii văd în creşterea PCLinuxOS faţă de Ubuntu un avantaj, o reorientare spre KDE în defavoarea Gnome. Personal, cred că cele două distribuţii se remarcă prin alte aspecte faţă de restul distribuţiilor, nefiind tributare mediului desktop. Şi totuşi, ca fapt divers, în timp ce Ubuntu este o distribuţie pură Gnome, PCLinuxOS adăposteşte sub un schelet KDE multe programe GTK/GNOME.

Oricum, voi folosiţi Archlinux, care şi-a lansat un update al imaginilor Don’t Panic, botezat 2007.08.1. În fapt, mici update-ri şi bugfix-uri ale imaginilor de instalare. Dar este un fapt prea puţin important, dat fiind sistemul rolling-release al Arch.


Tags: linux