SEARCH   RSS

Despre Jurnal / Je

25 Dec 2018

Acest jurnal este găzduit de platforma blot.im. Consider alegerea acestei soluții comerciale drept o decizie excelentă.

Workflow-ul și uneltele mele sunt formate din editoare text Markdown bazate pe Electron, cu o interfață minimală multiplatformă (Windows / Linux / OSX), folosite pe desktop (Typora este favoritul meu); Pretext, un editor cu sintaxă Markdown cu salvare în Dropbox pentru dispozitive mobile iOS, Dropbox ca depozit de conținut text / multimedia cu mecanism de sincronizare automat și istoric al modificărilor, precum și blot, “lipiciul” care generează și servește static jurnalul, prin intermediul rețelei CDN Amazon CloudFront. Folosesc uneori fotografii preluate prin platforma Unsplash.

Nu există un sistem de comentarii implementat, deși platforma oferă posibilitatea folosirii Disqus. Prefer să scriu, decât să urmăresc spam-ul sau cele câteva comentarii sporadice.

Deoarece target-ul acestui site sunt cititorii de limbă română, am ales localizarea pe cât a fost posibil, prin modificarea unei teme din cele oferite standard de platformă.

Situl este construit minimal și nu abuzează de răbdarea, resursele hardware și nici de traficul de date ale cititorilor. Folosesc pentru titluri și corp text folosesc fonturi instalate local. Viteza de încărcare este ok ;)

Acest site ar trebui să funcționeze corect în orice navigator modern cu suport Javascript activat și cu suport pentru CSS3. Blocarea Javascript este o idee total nefericită acum când web-ul se bazează masiv pe aplicații javascript. Și în această ipoteză extremă, situl este relativ funcțional.

Date cu caracter personal

Traficul acestui site monitorizat prin intermediul statisticilor Cloudflare. Singurele statistici utile furnizate implicit sunt numărul de utilizatori și țara de acces; statisticile sunt disponibile și au un istoric de 30 zile.

Nu se colectează informații care sunt considerate ca făcând parte din categoria datelor cu caracter personal și nici informații referitoare la adresă IP, oraș, furnizor internet, sistem operare / browser, data & ora accesului. De asemenea, nu sunt interesat de preferințe shopping, rubedenii, relația cu statul paralel sau chef-ul preferat.

Dacă doriți ca activitatea voastră web în general să fie nu fie monitorizată, vă recomand să instalați în navigatorul web folosit extensia uBlock Origin (soluție disponibilă pentru Firefox, Chrome și derivate ale acestora). Pentru Safari există alte soluții (AdGuard, Better, modificare fișier hosts, etc.). Vă recomand și instalarea unei soluții VPN sau folosirea Tor.

Nu există conținut publicitar (vizibil, ascuns, link-uri sau articole plătite, popup-uri, cookie de analiză sau ceva similar).

Conținutul acestui site - text, cod sursă, imagini, fotografii, video, audio, hypertext - este proprietatea lui Robert Datcu (autor) și se supune unei licențe CC-BY 4.0, cu excepția conținutului pentru care există o altă modalitate de licențiere, eventual precizată de autor în context.

Articolele marcate cu (P) se consideră a fi pamflet.

Contact

Răspund la mesajele primite la adresa mesaje[at]mailbox.org


Tags: