Despre Jurnal

Acest jurnal este găzduit de platforma blot.im. Consider alegerea acestei soluții comerciale drept o decizie excelentă.

Workflow-ul și uneltele mele sunt formate din editoare text Markdown bazate pe Electron, cu o interfață minimală multiplatformă (Windows / Linux / OSX), folosite pe desktop (Typora este favoritul meu); MarkdownX, o aplicație Dropbox pentru dispozitive mobile, în fapt un editor Markdown, Dropbox ca depozit de conținut text / multimedia cu mecanism de sincronizare automat și istoric al modificărilor, precum și blot, lipiciul” care generează și servește static jurnalul, prin intermediul rețelei CDN Amazon CloudFront.

Nu există un sistem de comentarii implementat, deși platforma oferă posibilitatea folosirii Disqus. Prefer să scriu, decât să urmăresc spam-ul sau cele câteva comentarii sporadice.

Deoarece target-ul acestui site sunt cititorii de limbă română, am ales localizarea pe cât a fost posibil, prin modificarea unei teme din cele oferite standard de platformă.

Situl este construit minimal și nu abuzează de răbdarea, resursele hardware și nici de traficul mobil de date ale cititorilor. Folosesc pentru titluri și corp text folosesc fonturi instalate local - Avenir Next (MacOS /iOS) / Segoe UI (Windows) / Dejavu Sans (Linux) / Roboto (Android) - variante regular și medium , Verdana / Bistream Vera Sans / Noto Sans pentru citate, Monaco / Consolas și fonturi monospace implicite din Android și Linux - folosite în principal pentru fragmente de cod. Viteza de încărcare este ok ;)

Raport GTMetrixRaport GTMetrix

Acest site ar trebui să funcționeze corect în orice navigator modern cu suport Javascript activat și cu suport pentru CSS3. Blocarea Javascript este o idee total nefericită acum când web-ul se bazează masiv pe aplicații javascript.

Date cu caracter personal

Traficul acestui site monitorizat prin intermediul statisticilor Cloudflare. Monitorizarea constă în statistici cum sunt număr de utilizatori și țară acces; statisticile sunt disponibile doar pentru ultimele 30 zile.

Nu se colectează informații care sunt considerate ca făcând parte din categoria datelor cu caracter personal și nici informații referitoare la adresă IP, oraș, furnizor internet, sistem operare / browser, data și ora accesului.

Dacă doriți ca activitatea voastră web în general să fie nu fie monitorizată, vă recomand să instalați în navigatorul web folosit una din extensiile uBlock Origin sau Ghostery (soluții disponibile pentru Firefox, Chrome, Safari și derivate ale acestora).

Nu există conținut publicitar (vizibil, ascuns, link-uri sau articole plătite, popup-uri sau ceva similar).

Conținutul acestui site - text, cod sursă, imagini, fotografii, secvențe video și/sau audio, hypertext - este proprietatea lui Robert Datcu (autor) și se supune unei licențe CC-BY 4.0, cu excepția conținutului pentru care există o altă modalitate de licențiere, eventual precizată de autor în context.

Articolele marcate cu (P) se consideră a fi pamflet.

Contact

Răspund la mesajele email primite la adresa robertdatcu[at]mailbox.org