SEARCH   RSS

Recentele evenimentele din nordul Africii și Orientul Mijlociu trezesc brusc în mintea occidentalilor compasiunea față de nevoia de libertate și democrație pentru multe popoare.

Democrație, Cola și Hamburgeri

05 Feb 2011

Recentele evenimentele din nordul Africii și Orientul Mijlociu trezesc brusc în mintea occidentalilor compasiunea față de nevoia de libertate și democrație pentru multe popoare. Cum tot nordul Africii și Orientul Mijlociu înseamnă Islam (cu excepția statului religios Israel și minorităților creștine), poate ar fi mai bine să vedem cercetăm legătura dintre Islam și pace.

Coran 9:5 “Then when the Sacred Months have passed, then kill the Mushrikun wherever you find them, and capture them and besiege them, and prepare for them each and every ambush. But if they repent and perform As-Salat, and give Zakat {alms}, then leave their way free. Verily, Allah is Oft-Forgiving, Most Merciful.”

Mushrikun = necredincios (poate fi ateu, evreu, creștin, etc.). Invitația și mesajul este clar. Cine nu este cu noi, este împotriva noastră. Din păcate, am mai auzit asta de multe ori de-a lungul istoriei acestei planete.

Este evident că democrația occidentală și liberalismul din societatea nord-americană sau vest-europeană nu au ce căuta și nici cum a exista în lumea arabă. Este evident că nu poți impune unor popoare care au făcut în ultima sută de ani pași mari în ceea ce putem numi saltul de la feudalism la capitalism o țintă și mai îndepărtate cum este globalismul.


Tags: opinii