SEARCH   RSS

Streamtuner se dorește a fi o interfață între marea majoritate a colecțiilor de posturi radio online și player-ul audio local. Este aproape un program independent și nicidecum un plugin; orice material sonor găsit, va fi ascultat va fi oferit prin intermediul unui player audio.

Streamtuner - Internet Radio în Linux

10 Aug 2007

În era internetului, nu mai este așa interesant să asculți muzica depozitată pe discul local. Chiar și cu capacitățile actuale ale discurilor, de ordinul sutelor de gigaocteți, materialul muzical trebuie adunat și catalogat. Nu ar fi mai comod să te bucuri de produsul final – mii de ore de muzică, gata catalogată și indexată, potrivit gusturilor tale? Ei bine, batrânul radio se mută pe Internet, așa că orice ‘internaut’ ce dispune de o conexiune decentă, dar mai important, stabilă, își poate oferi propria colecție muzicală altor curioși, în regim de radio-online, devenind astfel un mic DJ. Câteva setări, căteva progrămele, emoția de început … și ești ONLINE!

Explozia radiourilor online ca și a materialului audio stream, în general, a determinat apariția ‘mega-colecțiilor’, în fapt niște directoare care cuprind rezultatul indexării și catalogării materialului sonor oferit de diverși entuziaști, după diferiți parametri, cum sunt țara de origine a celui ce oferă stream-ul, caracteristicile de performanță ale acestuia, alte detalii tehnice legate de radio-ul respectiv, și, nu în ultimul rând, genul muzical oferit de radio-ul respectiv. Astfel de mega-colecții sunt sistemele SHOUTcast, Live365, Icecast, precum și altele. Din acest minunat mecanism mai lipsește ceva: un program instalat local pe computer-ul ascultătorilor de pretutindeni. Astfel de programe se prezintă ca plugin-uri ale celor mai cunoscute playere audio, dar există și programe de sine stătătoare.
StreamtunerStreamtuner

Streamtuner se dorește a fi o interfață între marea majoritate a colecțiilor de posturi radio online și player-ul audio local. Este aproape un program independent și nicidecum un plugin; spunem aproape deoarece orice material sonor ce este găsit și dorit a fi ascultat va fi oferit prin intermediul unui player audio. Și iată, batrânul XMMS își dovedește încă o dată utilitatea. Indiferent de server-ul de sunet instalat pe calculatorul dvs, streamtuner va aduce aproape de urechile dvs. stream-ul audio preferat, prin intermediul XMMS. Vă puteți defini bookmarks-uri, vă puteți alcătui liste predefinite cu posturile favorite, adăuga manual stream-uri audio, și, de ce nu, salva muzica local pe disc, folosind un program dedicat, streamripper.


Tags: linux