Viktor Orban și zidurile” sale

Imaginile de la celebrul gard de sârmă ghimpată din ultimele zile ne arată refugiați extrem de nervoși - iar nu din pricina celor cinci rugăciuni obligatorii cerute de religia islamică, de foamea din stomac, războiul de acasă sau recordurile lui Cristiano Ronaldo ci din îngreunarea călătoriei spre Germania.

Devine evident că drama umanitară din Siria și Irak, din Kurdistanul irakian și cel turc nu se aseamănă absolut deloc cu ceea ce ce întâmplă în Europa. Epurarea religioasă răspândită de Islamul radical (convertește-te, plătește tribut sau mori) prin intermediul descreieraților ISIS a determinat pe lângă dramele reale și un prilej excelent pentru zeci de mii de cetățeni sirieni și irakieni să pătrundă în Europa ca refugiați.

Scandalul continuu provocat (vezi Grecia, Serbia, Ungaria) ca și dorința expresă de a ajunge în statele bogate ale Europei etichetează acești imigranți ca simpli oportuniști și nu ca refugiați. Nimic nu i-a oprit să rămână în masă și în Grecia, să se stabilească și prin Belgrad, Novi Sad, Sofia sau Timișoara. Zagrebul și superbul Dubrovnik sunt și ele aproape. Budapesta miroase a habsburgi pe ambele maluri ale Dunării dar tot nu este suficient.

Valurile de sirieni și irakieni doresc cu orice preț să ajungă în Germania, Franța, Scandinavia, Anglia deoarece aceștia nu fug de război ci de sărăcie; nu fug de Islam ci fug spre prosperitate și ajutoare sociale.

Gard din sârmăGard din sârmă

Așa că domnilor maghiari, tăiați gardul și deschideți calea refugiaților!Scurtături tastatură în XFCE
Catedrala mântuirii banilor